Aktív vagy passzív technológia?

A passzív  légtisztítók csak a készüléken áthaladó levegőt tudják szűrni.  Ezzel szemben az aktív légtisztítók használatával a levegőtisztítási, antibakteriális folyamatok a készüléken kívül, így a felületeken is kifejtik hatásukat. Akár a helyiség legtávolabbi pontján, a szennyeződést már annak forrásánál lebontják. Az activTek készülékek úgy tisztítják a levegőt a beltérben, mint azt a természet tisztítja a szabadban. Több kutatóintézetben elvégzett tesztelés során bizonyítást nyert, hogy légtisztítóink közel 100%-ban megszüntetik penészgombákat, baktériumokat, vírusokat – mint például az MRSA (húsevő baktérium) vagy a madárinfluenza – a beltéri levegőben és a felületeken is.

ActivePure RCI Cell

A szabadalmazott UVX égőtestből kiáramló fény a fémes bevonattal rendelkező, méh-sejt szerkezetű cellán halad át, melynek bevonata négy nemesfém réteg egységéből áll. A cella a levegőben lévő oxigén és pára egyesítésével hidrogén-peroxidot hoz létre. Alkalmazása az egészségre ártalmatlan, viszont a levegőben és felületeken lévő baktériumokat, vírusokat, és egyéb szennyeződéseket maradéktalanul elpusztítja. Az alkalmazott hidrogén-peroxid ionok mennyisége a biztonsági határérték ötvened része.

Induct készülék beépítése

Az activTek INDUKT termékei minden légcsatornába beépíthetők. Elhelyezhető közvetlenül a ventilátor után, vagy a légszállítás irányában bárhol. A kezeletlen levegőben lévő pára és oxigén egyesítésével hidrogén-peroxid  és hidroxil ionokat hoz létre, melyek a különböző mikrobák (szagok, penész, baktériumok, vírusok) elpusztítja. A kezeletlen levegő elhalad a beépített INDUKT készülékek előtt, és szennyezőanyagoktól mentesen teremt egészségesebb beltéri környezetet

Esettanulmányok

Kansas Állami Egyetem tanulmánya a technológia hatékonyságáról

Kansas Állami Egyetem teszt eredmények

Cincinatti Egyetem tanulmánya

H5N1 madárinfluenza – teszteredmények

H5N1 madárinfluenza – tanulmány

HepatitisA – tanulmány

Murine Noro Virus – tanulmány

H1N1 – tanulmány