Alkalmazási területek

Fontosabb területek, ahol az activTek levegőtisztítási technológiája speciálisan és hatékonyan alkalmazható:

 

Kórház és egészségügy 

 

Bizonyított, hogy a kórházakban és egészségügyi létesítményekben felmerülő problémák fő okozói a környezetben lévő csírák és baktériumok. Ezeket a kórokozókat és baktériumokat, nem egy esetben a betegek, látogatók hozzák az intézményekbe. Bár előírás szerint a helyiségeket folyamatosan fertőtlenítik, nehezen készülhetnek fel a folyamatosan változó, új baktériumokkal szemben.  Nem véletlen, hogy a kórházi szerzett fertőzés, az egészségügyi létesítmények egyik legjelentősebb problémája. A biztonságos környezet megteremtése a létesítmények feladata. A fertőtlenítő szerek beszerzése, és a folyamatos fertőtlenítés jelentős pénzügyi teher. Az activTek segítséget nyújt a beltéri levegő és a felületek fertőzőmentes tisztántartására, szagok megszüntetésére, higiénikus környezetet biztosítva a betegeknek és az egészségügyi dolgozóknak.  

A kórház, egészségügyi-létesítménykörnyezetben, felmerülő további, speciális problémák:

 • A nevezett helyszíneken leggyakoribb MRSA és C. difficile vírusok lokalizálása  minden kórteremben és a levegőben – különös tekintettel a nehezen elérhető területekre (sarkok, hasadékok, stb)
 • A tisztításra, fertőtlenítésre előírás szerint csak vegyszerek, többségében egészségre káros anyagokat használhatók.
 • A  fertőtlenítő-tisztítások alkalmával 2-4 órás helyiségi evakuálások szükségesek. A kezelt területek a fertőtlenítő-tisztítást követően rövid időn belül ismét fertőzötté válhatnak.

ActivePure lényeges része az aktív technológia – így bármilyen nehezen elérhető területen hatékony. Minden felületen intenzív, akár függönyöket, ágyakat is fertőtlenít vegyszerek használata nélkül. További információkért az ActivePure technológiával kapcsolatban kattintson ide.

Egész nap, minden nap – diszkréció és nyugalom. Az ActivTek készülékek által alkalmazott barátságos oxidok, köztük a H2O2, olyan alacsony koncentrációban, hogy az lehetővé teszi a 24 órás, folyamatos használatot.

Az activPure technológia hatékony a baktériummal erősen szennyezett környezetekben is. (fürdőszobák, zsilipszobák)

Ajánlott felhasználási területek:

Kórházak, orvosi- , és fogorvosi rendelők, kórtermek, műtők, sterilszobák, állatorvosi rendelők, nővérszállók …

 

 

Konyha és vendéglátóipar

 

Élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontokat figyelembe véve, naponta szigorúbb előírásoknak kell megfelelni a vendéglátóegységek konyháin, iskolai, és üzemi konyhákon, valamint a hozzájuk tartozó előkészítő helyiségekben. Ennek oka, hogy nem elhanyagolható a termékek kitettsége a levegőben és felületeken lévő baktériumoknak és gombáknak.  A szakhatóságok fokozott figyelemmel követik nyomon az élelmiszeripari termékek tiszta és higiéniailag biztonságos tárolását és feldolgozását. Az alkalmazott technológia ezen része az élelmiszeripar részére lett kifejlesztve, arra tervezve, hogy higiénikus környezetet teremtsen az előkészítő és feldolgozó helyiségekben, a hideg- és melegkonyhákban, valamint szagmentes előkészítő- és vendégteret biztosítson. A technológia alkalmazásával drasztikusan csökken a baktériumok (pl. E-coli, salmonella, Listeria stb.) gombák, gombaspórák (pl.Penicillium) mennyisége a kezelt környezetekben. Jelentősen meghosszabbodik a zöldségek és gyümölcsök felhasználhatósági ideje.

Új, vegyszermentes tisztítás-technológiát kínálunk, amely a természet tisztítófolyamatait modellezve távolítja el a szagokat és a biológiai szennyeződéseket a  levegőből és a felületekről is.

Készülékeink hatékonysága a húselőkészítés, és a tejfeldolgozó-ipar területén is igazolt.  Berendezéseink telepítése védelmet nyújt az étel-előkészítő, feldolgozó, és kiszolgáló létesítményekben a gyártó és a fogyasztó számára is.

Ajánljuk készülékeinket szag-, és baktériumkezelésre hűtőkamrákban, egyéb élelmiszertároló helyiségekben és létesítményekben, valamint a hulladéktárolókban is.

Ajánlott felhasználási területek:

Étel előkészítő és feldolgozó helyiségek, ételraktárak, hűtőkamrák, éttermek, kávézók, bárok…

 

Irodák, üzletházak, szállodák (beteg épület szindróma)

 

Bármilyen környezetben is vagyunk a beltéri levegő minősége mindig kérdés. Sok épület még a mai napig is zárt levegőrendszerrel működik, hűtés-fűtésen kívül egyéb légkezelés nincs, friss levegő csak az esetleges szellőztetés alkalmával kerül a légtérbe.  Következmények?

 • a helyiségben megrekednek a vírusok, baktériumok
 • tartósan megmaradnak a szagok (élelmiszer,vegyszer, emberi szagok)
 • folyamatos megbetegedések
 • járulékos költségek növekedése

Kereskedelmi szempontból ezeken a helyszíneken legfontosabb a beltéri levegő minősége. A szellőzőrendszerek táptalajai a vírusoknak, gombáknak, baktériumoknak. A belélegzett levegő betegségek forrása lehet. További problémákat okozhat a viszonylag kis területen nagymértékű embermozgás. A tisztítószerek, bútorok, szőnyegek, berendezési cikkek által kibocsátott káros anyagok különösen veszélyesek az allergiás, és asztmás betegekre.
A hagyományos megoldások a problémát csak felszínesen kezelik. A légfrissítők kis ideig elfedik a szagokat, a passzív légtisztítók szűrik a készüléken átmenő levegőt, ám hatásuk átmeneti, és csak kis területet kezel.
Az activTek természetes alapú megoldásokat kínál mérettől és felhasználási helyszíntől függetlenül. Aktív technológiánk a szennyeződést  már annak forrásánál megszüntetik.

Ajánlott felhasználási területek:

Szállodák, irodaházak, üzletházak, színházak, iskolák…..

 

Hűtőházak, élelmiszertárolók

 

Az actvTek készülékek  tiszta környezetet teremtenek a tároló, előkészítő és feldolgozó helyiségekben is. Figyelmet fordítva a termékek kezelésére és megőrzésére, olyan formában, hogy az előkészítés vagy csomagolása idején ne legyen veszélyeztetve a gombák, baktériumok, kórokozók által. A technológia az alkalmazásával drasztikusan csökken az UFC  koncentrációja, baktériumok (pl. E-coli, salmonella, Listeria stb.) gombák, gombaspórák (pl.Penicillium) mennyisége a kezelt környezetekben. Az Activtek berendezések beépítése lehetővé teszi a minőségbiztosítási rendszerek hatékony támogatását az élelmiszer-biztonság, a környezetvédelem és megelőzés tekintetében.

Legfontosabb előnyök:

 • Meghosszabbítja a termék hasznos életét, csökkentve a súlyvesztést, és egyéb károkat.
 • Csökkenti és  kiküszöböli a mikrobális terhelést, semlegesíti a kórokozókat melyek károsak lehetnek a termékre és az emberi életre.
 • Eltávolítja az Etilént és más illékony szerves összetevőket.
 • A tároló-hűtőkamrákban használva , az RCI technológia megakadályozva a mikroorganizmusok fejlődését és szaporodását a levegőben, és a felületeken.
 • Járművekbe és nyersanyagokat szállító konténerekbe építve, segít  a termék minőség fenntartásában.
 • Aktív technológia. A helyiségek nehezebben hozzáférhetőbe részeiben is hatékony.

Az activTek készülékek használata biztosítja az élelmiszerek minőségét és biztonságát, jó hatással van a környezetre, és egészséges körülményeket biztosít a helyiségben dolgozók számára.

Ajánlott felhasználási területek:

Hűtőházak, hűtőkamrák, élelmiszertároló helyiségek….

 

Iskolák, oktatási intézmények

 

A gyerekek tüdeje 6-8 éves korukig fejlődik. Ezen időszak alatt könnyebben sérülhet szennyeződéstől, fertőzéstől. Mivel a gyerekek súlyukhoz képest 4x több levegőt lélegeznek be, az esetlegesen bekerülő szennyeződés mennyisége is magasabb.

Az oktatási intézményekben folyamatos probléma a szobai levegő minősége, mivel  az adott térben huzamos ideig sokan tartózkodnak. Az intézmény üzemeltetői és a szülők sem lehetnek tudatában az öreg épületek használata kapcsán felmerülő környezeti kockázattal. A nem megfelelő levegőminőség nagymértékben hozzájárul a tömeges fertőzések kialakulásához, és a betegségekből adódó hiányzásokhoz.

Az activPure technológia elpusztítja a baktériumokat és vírusokat a levegőben és minden felületen, amivel a gyerekek , diákok érintkezhetnek. Folyamatosan üzemeltetve védi a jövő generációt.

Ajánlott felhasználási területek:

Bölcsődék, óvodák, iskolák, oktatási intézmények….

 

Állattartó telepek

 

Az állattartó telepek helyiségeiben felhalmozódó ammónia, jelentős egészségügyi problémákat okozhat az állománynak, és a dolgozóknak is.   Az állattartás során elsősorban a mély almos tartási rendszereknél jelent gondot, de jelen van mindenhol ahol nem megfelelő az állati ürülék kezelése. Csökkentésének egyetlen módja a szellőztetés, mely a téli hónapokban jelentősen növeli a fűtés költségeit.

További hatások:

 • Koncentrációtól függően irritálja a szemet és az orr nyálkakártyáját. Az állatok komfort érzete romlik,melynek eredménye az 1 kg súlygyarapodáshoz felhasznált takarmány mennyiség növekedése,az állatok állandó nyugtalansága, kannibalizmus.
 • Növekszik a cseppfertőzéses betegségek, járványok valószínűsége és mértéke.(influenza,TBC)
 • A termelt hús élvezeti minősége alatta marad az ammóniamentes környezetből származó termékeknek.
 • Baromfitelepeken csökken a tojáshozam.

Az activTek segítséget nyújt a beltéri levegő ammóniaszintjének jelentős csökkentésére, fertőzőmentes tisztántartására, higiénikus környezetet biztosítva az állománynak és a dolgozóknak. Az activePure lényege az aktív technológia – így bármilyen nehezen elérhető területen hatékony.  A kezelt légtérben és felületeken mindenhol intenzív, fertőtlenít és szagtalanít vegyszerek használata nélkül. Az activTek készülékek által alkalmazott barátságos oxidok, köztük a H2O2, olyan alacsony koncentrációban van jelen, hogy az lehetővé teszi a 24 órás, folyamatos használatot.

Ajánlott felhasználási területek:

Baromfitelepek, sertéstelepek, kísérleti laborok…

Hol használhatók a légtisztító berendezések?

 • Otthoni levegőtisztítás
 • Munkahelyi levegőtisztítás
 • Kórházak
 • Szanatóriumok
 • Orvosi rendelők
 • Egészséggondozók
 • Fogászati rendelők
 • Nővérszállások
 • Állatorvosi rendelők
 • Élelmiszerfeldolgozók
 • Vendéglátóhelyek
 • Hűtőházak
 • Élelmiszer raktárak
 • Szállodák
 • Színházak
 • Konferenciaközpontok
 • Szabadidőközpontok
 • Éttermek
 • Kávéházak
 • Kaszinók
 • Iskolák
 • Főiskolák
 • Óvodák
 • Üzletek
 • Üzletközpontok
 • Raktárak

Lépjen kapcsolatba velünk!