activTek Environmental

Világvezető az RCI technológia kifejlesztésében

Az activTek környezeti kezelésre szakosodott vállalat több mint 15 éves múlttal az amerikai és világpiacon. Az Egyesült Államokban szabadalmaztatott és bejegyzett aktív fotokatalízis elven működő RCI technológia piacra vezetését a nemzetközi űrállomáson végzett tesztelések előzték meg.
A Visconsin állami Automatizálási és Robottechnológia Központ Biotechnológiai Kutatóintézete figyelemre méltó felfedezést tett egy olyan technológia kialakításával, amely lehetővé tette növények és egyéb organizmusok növekedését az űrben, napfény használata nélkül.  Az ASTROCULTURE kísérleti fülkében a növények fejlődése mellett,  az UV fény áthaladva a nemesfémekkel burkolt cellán, redukálta az etilén gázt, mely felelős a növények és más élő szervezetek korai romlásáért.

A technológia a világűrben végzett kísérletek alapján lett továbbfejlesztve.

A Space Foudation olyan minősítés, amely azon világűrben fejlesztett termékekre vonatkozik, melyek előnyeit, erdményeit civil körülmények között is alkalmazzák. Ezen a  fejlesztés keretein belül validálták az RCI technológiát polgári használatra.

Elpusztítja a vírusokat?

Laboratóriumi vizsgálatok (többek között: Sandia National Laboratory (U. S. Biodefense) és a Cincinnati University) igazolják az RCI technológia hatékonyságát, amely 99,9899%-ban csökkenti a vírusok mennyiségét a levegőben és a felületeken. Ez az egyetlen rendszer, amely fotokatalitikus eljárással megszünteti az MRSA (húsevő baktérium) az influenzavírust (madár,  humán és sertésinfluenza) egyéb allergéneket, és spórákat.

A környezetben lévő, egyéb káros kórokozók mellett az RCI technológia az influenza A vírust is elpusztítja.